Art Rotterdam

Art Rotterdam beeldende kunst Art Rotterdam is één van de twee grote beurzen in Nederland voor hedendaagse kunst. In Rotterdam laten 73 galeries er hun kunstenaars zien. Ook dit jaar zijn er weer meer galeries uit het buitenland. Vooral Londen, maar ook het hippe Gent leverde twee galeries. „Deze achtste editie is ingetogen, er is weinig brutale kunst en de meeste werken zijn bescheiden van maat. Zelfs Tjebbe Beekman, die vorig jaar indruk maakte met een immens schilderij, heeft nu kleine tekeningen die commentaar leveren op het nieuws van alledag. [...] Alles is tot rust gekomen op Art Rotterdam. Met monnikengeduld hebben de meeste kunstenaars iets in elkaar geknutseld, gekleid of gefiguurzaagd.” Machteld Leij, 8 februari 2007 Art Rotterdam t/m 12 februari, Cruise Terminal, Kop van Zuid, Rotterdam. www.artrotterdam.nl Rotterdam, 07-02-07. Sfeerbeelden van de start van ART Rotterdam in de Cruise Terminal. Kunstenaar Zeger Reyers bij kunstwerk Lux-flex. Foto Leo van Velzen NrcHb.
Art Rotterdam beeldende kunst Art Rotterdam is één van de twee grote beurzen in Nederland voor hedendaagse kunst. In Rotterdam laten 73 galeries er hun kunstenaars zien. Ook dit jaar zijn er weer meer galeries uit het buitenland. Vooral Londen, maar ook het hippe Gent leverde twee galeries. „Deze achtste editie is ingetogen, er is weinig brutale kunst en de meeste werken zijn bescheiden van maat. Zelfs Tjebbe Beekman, die vorig jaar indruk maakte met een immens schilderij, heeft nu kleine tekeningen die commentaar leveren op het nieuws van alledag. [...] Alles is tot rust gekomen op Art Rotterdam. Met monnikengeduld hebben de meeste kunstenaars iets in elkaar geknutseld, gekleid of gefiguurzaagd.” Machteld Leij, 8 februari 2007 Art Rotterdam t/m 12 februari, Cruise Terminal, Kop van Zuid, Rotterdam. www.artrotterdam.nl Rotterdam, 07-02-07. Sfeerbeelden van de start van ART Rotterdam in de Cruise Terminal. Kunstenaar Zeger Reyers bij kunstwerk Lux-flex. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

Art Rotterdam is één van de twee grote beurzen in Nederland voor hedendaagse kunst. In Rotterdam laten 73 galeries er hun kunstenaars zien. Ook dit jaar zijn er weer meer galeries uit het buitenland. Vooral Londen, maar ook het hippe Gent leverde twee galeries.

„Deze achtste editie is ingetogen, er is weinig brutale kunst en de meeste werken zijn bescheiden van maat. Zelfs Tjebbe Beekman, die vorig jaar indruk maakte met een immens schilderij, heeft nu kleine tekeningen die commentaar leveren op het nieuws van alledag. [...] Alles is tot rust gekomen op Art Rotterdam. Met monnikengeduld hebben de meeste kunstenaars iets in elkaar geknutseld, gekleid of gefiguurzaagd.” Machteld Leij, 8 februari 2007

Art Rotterdam t/m 12 februari, Cruise Terminal, Kop van Zuid, Rotterdam. www.artrotterdam.nl