Ararat

Ararat LITERATUUR Het symbool voor zijn onbekommerde geloof in de Bijbel is voor auteur Frank Westerman Ararat, de berg waarop de Ark van Noach vastliep. In zijn nieuwe roman Ararat probeert Westerman het antwoord te geven op de vraag waar het geloof van zijn kindertijd is gebleven. „Ararat is een hoogstpersoonlijk boek; de ‘ik’ staat dit keer niet in de titel, maar hij is op bijna alle bladzijden van de roman terug te vinden en wij volgen hem. [...} ‘Vertil je niet aan de ark van Noach’, luidt het advies dat Westerman krijgt van zijn oude wiskundeleraar [...} De waarschuwingen hebben niet mogen baten. In zijn vijfde boek verdwaalt hij ergens halverwege tussen de frictie en non-frictie.” Pieter Steinz, 9 februari 2007 Ararat is uitgegeven door Atlas en kost €19,90. Nederland, Amsterdam, 11 november 2004 Frank Westerman, onderzoeksjournalist, schrijver. foto: Merlijn Doomernik / Hollandse Hoogte Doomernik, Merlijn

Het symbool voor zijn onbekommerde geloof in de Bijbel is voor auteur Frank Westerman Ararat, de berg waarop de Ark van Noach vastliep. In zijn nieuwe roman Ararat probeert Westerman het antwoord te geven op de vraag waar het geloof van zijn kindertijd is gebleven.

„Ararat is een hoogstpersoonlijk boek; de ‘ik’ staat dit keer niet in de titel, maar hij is op bijna alle bladzijden van de roman terug te vinden en wij volgen hem. [...} ‘Vertil je niet aan de ark van Noach’, luidt het advies dat Westerman krijgt van zijn oude wiskundeleraar [...} De waarschuwingen hebben niet mogen baten. In zijn vijfde boek verdwaalt hij ergens halverwege tussen de frictie en non-frictie.”

Pieter Steinz, 9 februari 2007

Ararat is uitgegeven door Atlas en kost €19,90.