Vredenburg naar tijdelijke ruimte

AMSTERDAM, 9 FEBR.Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, dat vanaf juli enkele jaren sluit voor gedeeltelijke sloop en uitbreiding, krijgt van september tot december tijdelijk een vervangende concertzaal in de Utrechtse Central Studio`s. In de bedrijfshallen aan de Gietijzerstraat bij het Amsterdam-Rijnkanaal, wordt door de gemeente een zaal ingericht met een goede akoestiek, een podium voor grote orkesten, een zitcapaciteit voor duizend bezoekers en andere publieksvoorzieningen. De zaal komt er na dreigementen met financiële claims van het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO), omdat een `definitieve` tijdelijke zaal pas rond de jaarwisseling ter beschikking komt in Leidsche Rijn. Het MCO, dat veel concerten geeft in Vredenburg, is tevreden met de tijdelijke Grote Zaal. Kleine concerten gaan plaatsvinden in de voormalige Leeuwenberghkerk. Vredenburg moet in september 2011 weer opengaan.