Tiener bekent betrokkenheid bij dood politieagent

CATANIA, 9 febr. De 17-jarige jongen die sinds dinsdag vastzit op verdenking van de moord op politieagent Filippo Raciti heeft gisteravond een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA gisteren. De jonge hooligan heeft toegegeven dat hij deelnam aan de rellen rond de wedstrijd Catania-Palermo en dat hij de agent met een ijzeren staaf heeft geslagen. Volgens de advocaat van de jongen heeft de verdachte echter alleen toegegeven dat hij bij de rellen aanwezig was. Naar aanleiding van de rellen heeft de de Italiaanse regering besloten in stadions die niet aan de veiligheidseisen voldoen, geen fans meer tot de wedstrijden toe te laten. Onder meer het stadion van AC Milan kreeg de rode kaart, maar de club voelt er niets voor het Champions-Leagueduel met Celtic op 7 maart in een leeg stadion te spelen. De club vlucht daarom voor die thuiswedstrijd zo goed als zeker naar het buitenland. De Milanezen hebben Genève en het stadion van Newcastle United op het oog. De Europese voetbalfederatie zou toestemming voor de verplaatsing hebben gegeven.