Temperatuurstijging

Door de komst van nieuwe oceaandepressies wordt koudere lucht over West-Europa naar het noorden teruggedrongen. Gisteren viel op uitgebreide schaal sneeuw en ook morgen kan de neerslag nog een winters karakter hebben. Daarna trekt de zuidwestenwind aan en valt van tijd tot tijd regen bij een verder oplopende temperatuur.

Vanavond en vannacht is het nog aan de koude kant met in het binnenland bij voldoende opklaringen een graadje vorst. In het zuidwesten komt de temperatuur op 3 graden uit, daar wordt de bewolking aan het eind van de nacht dik genoeg om wat lichte regen los te laten.

Morgenochtend trekt de regen naar het noorden. In Overijssel, Drenthe en later ook in Groningen en Friesland kunnen de eerste druppels regen als (natte) sneeuw vallen. Wit zal het waarschijnlijk niet worden, meer dan een papperig laagje zit er dit keer niet in.

Met een aantrekkende oostenwind is het wel vrij guur, de temperatuur komt in Groningen op 2 graden uit, zuid van de grote rivieren zal het uiteindelijk 7 graden worden.

Zondag draait de wind geleidelijk naar het zuidwesten en trekt daarbij verder aan. De temperatuur loopt op naar 5 tot 10 graden en van tijd tot tijd valt er regen.

Begin volgende week is van winterweer absoluut geen sprake, want ook tijdens de nacht komt het kwik ruim boven nul uit. Het blijft regenachtig en winderig.