Televisie Voorkeur

Opname uit de Duitse televisiefilm Eine Liebe in Kuba waarin makelaar Jan Holzer in opdracht van zijn baas naar Cuba vertrekt om er een stuk grond los te peuteren van de familie Ortega. Hij wordt verliefd op Dolores, de dochter van de Ortega’s en komt in een lastige positie. ARD, 20.15-21.40u. Foto ARD ARD EINE LIEBE IN KUBA, Deutschland 2007, Regie Peter Kahane, am Freitag (09.02.07) um 20:15 Uhr und am Dienstag (13.02.07) um 10:30 Uhr im Ersten. Der Berliner Banker Jan Holzer (Erol Sander) hat sich auf Kuba in die hŸbsche Stewardess Dolores (Katja Giammona) verliebt. © ARD Degeto/Sven Creutzmann - honorarfrei, Verwendung nur im Zusammenhang mit o. g. Sendung bei Nennung Bild: "ARD Degeto/Sven Creutzmann" (S 2), Programmplanung und Presse (069) 1509-334 oder -335 ARD Degeto/Sven Creutzmann

actualiteiten

Netwerk. Reportage over de Chinezen die oprukken in Afrika. In het Zambiaanse dorp Chambisi kocht een groep Chinese zakenlui een vervallen kopermijn. De mijn is vernieuwd en weer volop in bedrijf. Voor de Afrikanen betekent het werkgelegenheid maar er is een keerzijde. De Chinezen nemen het niet nauw met de veiligheidseisen. Zo is er al een ongeluk geweest waarbij Afrikanen zijn omgekomen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Studiogesprek met de VVD-minister Hans Hoogervorst over wat hij voor de volksgezondheid in Nederland heeft betekend. Verder aandacht voor geurproeven van politiehonden die in duizenden rechtszaken ten onrechte als bewijs zijn gebruikt en de rechtszaak over de peuter Savanna, die door haar moeder om het leven werd gebracht. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Coming to your screen: Microsoft’s new Vista. Eerste deel van een tweeluik over de revolutie in homecomputers. Microsoft brengt het nieuwe besturingssysteem Vista op de markt. Wat heeft de opvolger van XP eigenlijk te bieden en waarom is het pakket zo belangrijk voor Microsoft? BBC2, 20.00-20.30u.

Crash Science: Airplanes. Over hoe veilig een modern verkeersvliegtuig is. Vliegramponderzoekers verbeteren de veiligheid op alle fronten, van straalmotoren tot de beste lichaamshouding bij een noodlanding. National Geographic, 21.30-22.30u.

Timewatch: The last duel. In 1826 liepen twee mannen voor een duel samen de Schotse wildernis in. De één was een gerespecteerde handelaar, de ander een bankmanager en oud-soldaat. Slechts één van hen keerde levend terug. Er volgde een proces en een 600 jaar oud ritueel werd verboden. BBC2, 22.00-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onder anderen geeft de leider van de Socialistische Partij Jan Marijnissen zijn mening over de komende coalitie en praat acteur Derek de Lint over zijn eerste toneelhoofdrol in zijn carrière. Tevens documentairemaakster Anne Marie Borsboom over vrouwen tijdens het carnaval en Peter R. de Vries, die meer wil dan crime alleen. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Gesprek met oud-Kamerlid Klaas de Vries die mogelijk voor de PvdA in de Eerste Kamer gaat zitten. Verder Heleen van Royen en Marlies Dekkers die samen het boek Stout over erotiek en lingerie hebben geproduceerd en Midas Dekkers die zondag afscheid neemt van het radioprogramma Vroege Vogels. Ned.1, 23.00-23.55u.

Room 101. De Britse satiricus Ian Hislop wil de wereld bevrijden van The Beatles en Charlie Chaplin. BBC2, 23.00-23.30u.

informatief

De bende van Wim. Zesde deel van een serie waarin Wim Opbrouck, Jean Blaute en Michiel Hendryckx op de motor door Europa trekken, op zoek naar boeiende plaatsen en mensen. Deze keer volgen zij het spoor van de Kelten, van Schotland tot Galicië en van Bretagne tot Ierland. Vanaf La Coruna rijdt de bende langs de kust, de Costa da Morte, naar Santiago de Compostella. België 2 (Canvas), 20.50-21.30u.

André Rieu op weg naar New York. Slot van een zesdelige serie over orkestleider André Rieu en de voorbereidingen van het optreden in de Radio City Music Hall in New York. Aansluitend het eerste deel van het slotconcert van Rieu in New York voor ongeveer zesduizend Amerikanen. Ned.1, 21.30-22.55u.

Consument

In de knip. In deze aflevering aandacht voor het erfrecht. Het nieuwe erfrecht is 1 januari 2003 geïntroduceerd. Maar is het wel eerlijker en eenvoudiger geworden? Ook komen de vergoedingen van zorgverzekeraars van operaties in het buitenland aan de orde. Ned.2, 19.20-19.50u.

amusement

Jansen op jacht. Cabaretier Dolf Jansen reist naar Arnhem en stelt onderweg vragen over de bus van Ede naar Apeldoorn, de bible belt, Spinvis en het WK Countrydancing. Ned.3, 20.25-21.10u.

jeugd

Het klokhuis: Schaatstoernooi. Schaatsen op televisie trekt miljoenen kijkers. Maar hoe breng je een schaatswedstrijd op een goede en logische manier op het scherm? De mensen achter de schermen bij NOS-Studio Sport laten het zien. Ned.3, 18.25-18.45u.

sport

Eredivisie live: Excelsior - FC Groningen. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd uit de eredivisie: Excelsior tegen FC Groningen. RTL7, 20.30-22.30u.