Televisie Overige Films

13 Going on 30 (Gary Winick, 2004, VS). De dertienjarige Jenna wordt wakker als dertigjarige, en dan is ze en heeft ze wat zij zo graag wil: een baan bij een tijdschrift voor meisjes en borsten. Verder is er in deze film niet zoveel verschil tussen dertien- en dertigjarigen. Hoofdrol van Jennifer Garner, die tot nu toe vooral bekend is uit de tv-serie Alias. RTL5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

The Last Dragon (Michael Schultz, 1985, VS). Een met artiesten van producent Berry Gordy’s Motownlabel gevulde soundtrack en een scala aan kung fu-kunstjes vormen de twee pijlers van dit speelgoedfilmpje waarin de stripverhaalkarakters ook zichzelf niet serieus nemen. Vanity is een discoster en ene Taimak speelt een karateleerling die haar beschermt tegen louche types uit de platenindustrie. RTL7, 22.300-0.29u., onderbroken door reclame.

* Human Traffic (Justin Kerrigan, 1999, Groot-Brittannië/Ierland). Debuterende regisseur Kerrigan (1974) maakt indruk met op persoonlijke ervaringen gebaseerde, even ongepolijste als oprechte impressies van stel vrienden die zich in het weekend te buiten gaan aan drank en drugs. Ned.2, 0.05-1.45u.

* Snatch (Guy Ritchie, 2000, GB/VS). Tweede film van Guy Ritchie is net als zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels een stoer sprookje voor gozers, voortgestuwd door Cockney-oneliners. Overvolle plot, die draait om een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving, met freezeframes en diverse andere filmfoefjes. België 2 (Canvas), 0.15-2.00u.

Unlawful Entry (Jonathan Kaplan, 1992, VS). Solide, iets te eenduidige thriller. Echtpaar Kurt Russell en Madeleine Stowe valt ten prooi aan de evident psychopathische politieman Ray Liotta. BBC1, 0.15-2.05u.