Televisie Film van de Dag

Al Pacino in Sea of Love. Sea Of Love Year: 1989 Director: Harold Becker Al Pacino PHOTOS12

Sea of Love. Al Pacino onderzoekt in Sea of Love de moord op drie vrouwenversierders, die allen een contactadvertentie in de krant hebben gezet, en vermoedelijk naar de andere wereld zijn geholpen door een wraakzuchtige scharrel. Door zelf een advertentie te plaatsen, hopen Pacino en collega John Goodman de ziekelijk jaloerse vrouw in de kraag te grijpen. Pacino begint een moeizame, paranoïde relatie met een van de vrouwen die op de advertentie reageert (Ellen Barkin in een flitsend rood leren jack), en die dus mogelijk de moordenaar is. Sea of Love is een efficiënte thriller met net dat beetje meer, vooral door de aanwezigheid van Pacino en de sexy Ellen Barkin. Thema’s als uitgeblustheid, midlifecrisis, echtscheiding en tergende eenzaamheid sijpelen door de film waardoor hij behoorlijk melancholisch wordt. De doorleefde kop van Pacino versterkt dat alleen maar.(Harold Becker, 1989, VS), Net 5, 22.30-0.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg