Radio Voorkeur

Kunststof. Frank Westerman vertelt over zijn boek Ararat. Daarin beschrijft hij de mythes én de realiteit van de berg waarop ooit de ark van Noach zou zijn vastgelopen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Regisseuse Marjoleine Boonstra vertelt over haar documentaire De stad en het verlangen die zij in New Orleans maakte na de verwoestingen van de orkaan Katrina. Zij liet zich leiden door de straatscènes en impressie van schrijver William Faulkner (1897-1962) die in 1925 een aantal maanden in New Orleans woonde. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Hoogleraar victimologie Jan van Dijk praat over de studie ‘Burden of Crime in the EU’ . Nergens anders in Europa wordt zoveel ingebroken en worden zoveel fietsen gestolen als in Nederland. Hij probeert te verklaren waarom het percentage geweldsmisdrijven in ons land in de topvijf van Europa ligt. Radio 5, 21.03-22.00u.

Casa luna. Voorzitter van het college van procureurs-generaal Harm Brouwer wil de samenleving meer bij het werk van justitie betrekken. Hij praat o.m. over jeugdsite van het OM en het regeerakkoord. Radio 1, 0.04-0.45u.