Platt winnaar van World Press Photo

Platt winnaar van World Press Photo Amsterdam, 9 febr. De Amerikaanse fotograaf Spencer Platt 36 is de winnaar van de World Press Photo 2006. Dit heeft de internationale jury van World Press Photo vanochtend bekendgemaakt. Platt werkt voor Getty Images en maakte op 15 augustus vorig jaar een foto van een aantal Libanezen die door een wijk reden in Zuid-Beiroet, die was verwoest door de Israëlische bombardementen. Volgens het Nederlandse jurylid Jerry Lampen toont de foto „de waanzin van oorlog en de waanzin van het gedrag van mensen”. Fotoselectie: pagina 8 © Spencer Platt, USA, Getty Images World Press Photo of the Year 2006
Platt winnaar van World Press Photo Amsterdam, 9 febr. De Amerikaanse fotograaf Spencer Platt 36 is de winnaar van de World Press Photo 2006. Dit heeft de internationale jury van World Press Photo vanochtend bekendgemaakt. Platt werkt voor Getty Images en maakte op 15 augustus vorig jaar een foto van een aantal Libanezen die door een wijk reden in Zuid-Beiroet, die was verwoest door de Israëlische bombardementen. Volgens het Nederlandse jurylid Jerry Lampen toont de foto „de waanzin van oorlog en de waanzin van het gedrag van mensen”. Fotoselectie: pagina 8 © Spencer Platt, USA, Getty Images World Press Photo of the Year 2006 Platt, Spencer