Mini-varkens

Mini-varkens In China is er een rage met mini-varkens. Veel kinderen maar ook volwassenen willen er nu een hebben als huisdier. Dit jaar is in Azië het jaar van het Zwijn, en mensen denken daarom dat een varkentje in huis nu misschien wel geluk brengt. Of die nieuwe mode de varkentjes zelf geluk brengt is maar de vraag. Ze worden nu ook wel als pop gebruikt om leuk aan te kleden, en een varkentje geeft daar helemaal niks om. En vaak alleen in huis zitten is saai, ook voor varkentjes. De mini-varkens komen als gefokt ras uit Thailand. Ze lijken erg op gewone tamme varkens, maar ze worden niet meer dan dertig centimeter lang, en maar vijf kilo zwaar. (Foto AP) A pig is displayed during a promotional event at a Hong Kong shopping mall to celebrate the Year of Pig as the Chinese lunar New Year starts on February 18 in Hong Kong Thursday, Jan. 25, 2007.(AP Photo/Vincent Yu)
Mini-varkens In China is er een rage met mini-varkens. Veel kinderen maar ook volwassenen willen er nu een hebben als huisdier. Dit jaar is in Azië het jaar van het Zwijn, en mensen denken daarom dat een varkentje in huis nu misschien wel geluk brengt. Of die nieuwe mode de varkentjes zelf geluk brengt is maar de vraag. Ze worden nu ook wel als pop gebruikt om leuk aan te kleden, en een varkentje geeft daar helemaal niks om. En vaak alleen in huis zitten is saai, ook voor varkentjes. De mini-varkens komen als gefokt ras uit Thailand. Ze lijken erg op gewone tamme varkens, maar ze worden niet meer dan dertig centimeter lang, en maar vijf kilo zwaar. (Foto AP) A pig is displayed during a promotional event at a Hong Kong shopping mall to celebrate the Year of Pig as the Chinese lunar New Year starts on February 18 in Hong Kong Thursday, Jan. 25, 2007.(AP Photo/Vincent Yu) Associated Press

In China is er een rage met mini-varkens. Veel kinderen maar ook volwassenen willen er nu een hebben als huisdier. Dit jaar is in Azië het jaar van het Zwijn, en mensen denken daarom dat een varkentje in huis nu misschien wel geluk brengt. Of die nieuwe mode de varkentjes zelf geluk brengt is maar de vraag. Ze worden nu ook wel als pop gebruikt om leuk aan te kleden, en een varkentje geeft daar helemaal niks om. En vaak alleen in huis zitten is saai, ook voor varkentjes. De mini-varkens komen als gefokt ras uit Thailand. Ze lijken erg op gewone tamme varkens, maar ze worden niet meer dan dertig centimeter lang, en maar vijf kilo zwaar. (Foto AP)