Blind leidt technische staf bij Sparta

Danny Blind (45) wordt met ingang van het nieuwe seizoen technisch directeur bij Sparta. Dat maakte de voetbalclub gisteren bekend. De oud-international tekent een contract voor vier jaar.

Sparta heeft ook een opvolger voor de scheidende trainer Wiljan Vloet. Gert Aandewiel, nu nog trainer van FC Haarlem, komt per 1 juli voor drie jaar naar Sparta.

Blind wordt bij de Rotterdamse club eindverantwoordelijk voor het technische beleid. Na ruim twintig jaar keert hij terug op het Kasteel. Blind maakte als speler op 29 augustus 1979 uit bij AZ ’67 zijn debuut bij Sparta. Op 25 mei 1986 was zijn laatste duel in het Sparta-shirt, voor eigen publiek tegen zijn nieuwe werkgever Ajax.

In Amsterdam beleefde Blind zijn sportieve hoogtepunt. Hij was aanvoerder van het elftal dat in 1995 ten koste van AC Milan de Champions League veroverde (1-0) en later dat jaar ook de wereldbeker won door een zege na strafschoppen op Gremio uit Brazilië. De in Zeeland geboren Blind kwam 42 keer uit voor het Nederlands elftal. In mei 1999 beëindigde hij zijn spelersloopbaan.

Hij redde het vervolgens bij Ajax niet als hoofdtrainer. Na zijn vertrek uit Amsterdam kon hij in het buitenland aan de slag als trainer. Hij koos uiteindelijk voor een baan bij zijn oude club.

Ook de nieuwe trainer Gert Aandewiel (37) heeft een Sparta-verleden. Hij speelde in de periode 1997-1999 21 officiële wedstrijden voor de voetbalclub. (ANP)