Beursgang levert Lyon stadion op

Missie geslaagd, stadion op komst. Olympique Lyon heeft vanmorgen een succesvolle beursgang beleefd, als eerste Franse voetbalclub met een notering in Parijs. De beleggers bleken zich niet te hebben laten afschrikken door de tegenvallende resultaten die de koploper in de Franse competitie sinds december boekt. De handel in het aandeel ging vanmorgen om elf uur van start tegen de hoogst geraamde introductiekoers van 24 euro. In de eerste tien minuten steeg de koers met 6,25 procent tot 25,50 euro.

Tegen die waarde is de vijfvoudige Franse kampioen meer dan 220 miljoen euro waard. Dat is minder dan bijvoorbeeld Liverpool, dat deze week voor 400 miljoen euro is overgenomen door twee Amerikaanse financiers.

OL haalt met de uitgifte van 3,7 miljoen nieuwe aandelen meer dan 94 miljoen euro op, voldoende voor de aanleg van OL Land, een stadion met 60.000 plaatsen, gecombineerd met een amusementscomplex en een hotel.

OL-voorzitter en grootaandeelhouder Aulas wil de groep OL, die ook een reisbureau en een tv-zender heeft, minder afhankelijk maken van sportief succes.