Allemaal in het wild!

Ik ben ongeveer één maand in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het is in de zomer ongeveer 30 tot 40 graden. En in de winter is het ongeveer 15 tot 20 graden. Het is ook heel leuk dat je bijna elke dag een dier ziet!

We hebben tot nu en toe al zestien bijzondere diersoorten gezien: kangoeroes, kookaburras, possums, kaketoes, papagaaien, hazen, pelikanen, blauwtonghagedissen, salamanders, emoes, slangen, galahs en een hagedis. Allemaal in het wild!

We zijn ook naar een park gegaan. Je kon er rondkijken en als je geluk had kon je er koala’s of andere dieren zien. Wij hebben jammer genoeg geen koala’s gezien. Ik heb wel een T-shirt van een koala gekocht.

Om naar Australië te vliegen moet je vierentwintig uur in het vliegtuig zitten. Dat is best lang. Ik heb een hele nacht niet geslapen want er waren zulke leuke spelletjes in het vliegtuig dat je gewoon niet kon slapen.

Wij blijven hier nog vijf maanden. Ik vind het hier wel leuk, maar ik kan nog geen Engels. Morgen ga ik naar een Engelse school. Moeilijk.

Australisch nieuws van Leticia van Neerven, 8 jaar, uit Canberra, Australië