Vedior verwacht verdere groei van winstmarge

Uitzendconcern Vedior verwacht nog volgend jaar een winstmarge te halven van rond de 5 procent. Die marge was over het afgelopen jaar 3,8 procent, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend.

Het bedrijf heeft al jaren als strategie zijn winstgevendheid te vergroten en niet te sturen op omzetgroei. Daarom concentreert het bedrijf zich op uitzendmarkten die relatief veel opbrengen, zoals die voor gezondheidszorg, financieel en juridisch personeel, en technisch personeel.

Vedior opereert onder verschillende merknamen zoals Rekenmeesters en Voxius. „De reden dat we die hoge winstmarge nog niet hebben bereikt, is dat we hoge investeringen hebben moeten doen om te kunnen groeien”, zei bestuursvoorzitter Zach Miles.

De nettowinst van Vedior steeg vorig jaar met 27 procent tot 181,7 miljoen euro. De omzet steeg met 12 procent naar 7,6 miljard euro. In Nederland zag Vedior de winstmarge stijgen met 0,8 procentpunt naar 3,5 procent. Vedior heeft in Nederland een marktaandeel van ongeveer 10 procent.

Volgens Miles zal de groei van het uitzendwerk voorlopig aanhouden. Werken via een uitzendbureau is maatschappelijk aanvaardbaar geworden en het tekort aan geschoold personeel neemt de komende jaren alleen maar toe. „De strijd om talent woedt in alle hevigheid, dus bedrijven zullen in toenemende mate hulp vragen bij het vinden van de juiste mensen”, zei Miles. „Het zwaartepunt bij ons ligt bij het vinden van de kandidaten, niet zozeer bij het vinden van klanten. Die komen vanzelf.”

Afgelopen kwartaal heeft Vedior 30 procent meer winst gemaakt dan het jaar daarvoor in het vierde kwartaal. De nettowinst steeg naar 56 miljoen euro. De stijging heeft Vedior vooral te danken aan de groei in opkomende markten, zoals India en Latijns-Amerika.

Vedior wordt op de beurs lager gewaardeerd dan zijn concurrenten. Analisten zien in de cijfers van vandaag geen reden om het fonds op te waarderen. Vanmorgen daalde het aandeel met 2,4 procent tot 16,13 euro.