Televisie Overige films

The Secret of My Success (Herbert Ross, 1987, VS). Yuppie-komedie, degelijk maar weinig subtiel, van veteraan Ross. Michael J. Fox leidt dubbelleven als postkamerjongen en ‘junior executive’. Net5, 20.30-22.35u.

Ghostbusters (Ivan Reitman, 1984, VS). Uitzinnige komedie over de spokenbestrijdingsdienst van drie ontslagen parapsychologen in een door demonen beheerst New York. Met olijke speciale effecten en Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver en Rick Moranis. RTL7, 20.30-22.30u.

Star Trek: Nemesis (Stuart Blaird, 2002, VS). Tiende film in reeks die een cynische industrie is geworden. Filosofisch begin mondt uit in intergalactische explosies van verchroomd bordkarton. Veronica, 21.30-23.35u.

Before and after (Barbet Schroeder, 1996, VS). Wat doe je wanneer een naaste een misdaad pleegt? En is het mogelijk om in een rechtszaak de waarheid te achterhalen? Dat zijn de kernvragen in spannend drama over de reacties van Meryl Streep en Liam Neeson op het feit dat hun 17-jarige zoon zijn vriendinnetje heeft vermoord. Net5, 22.35-0.35u.

Yanks (John Schlesinger, 1979, VS). Schaamteloos ouderwets maar smaakvol portret van drie verschillende liefdesparen in het Engeland van de Tweede Wereldoorlog, toen Amerikaanse militairen er met wisselend succes de vrouwen van afwezige soldaten het hof maakten. Met Vanessa Redgrave, Richard Gere. ARD, 1.05-3.20u., nagesynchroniseerd.

Le dernier métro (François Truffaut, 1980, Fr). Elegante, hommage aan de theaterwereld was commercieel gezien een van Truffaut’s grootste successen. Politieke, artistieke en romantische dilemma’s tergen Catherine Deneuve die in bezet Parijs leiding geeft aan een theater. Haar joodse man (Heinz Bennent) zit ondergedoken onder het toneel. Met Gérard Depardieu. ZDF, 1.40-3.45u.