Radio Voorkeur

Desmet live. Schrijver Atte Jongstra vertelt over De Avonturen van Henry II Fix, zijn laatste roman over een rijke Zwollenaar uit de 18de eeuw, denker en schrijver. Of is het niet zíjn roman? In het tweede uur een discussie over de public relations van het ministerie van Defensie. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Jazzmuzikant Yuri Honing over zijn zoektocht naar de grenzen van stijlen en culturen. Honing maakt bijvoorbeeld elektrische jazz/rock maar deinst er niet voor terug Schubert’s Winterreise te spelen op tenorsaxofoon. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Heere Heeresma praat over de kritieken op zijn recente roman Kijk, een drenkeling komt voorbij. Ook een documentaire van Jeroen Wielaart over de Amerikaanse satirische radioshow A prairie Home Companion o.l.v. Garrison Keillor. Robert Altman maakte er zijn laatste film over. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa luna. Directeur van het monastiek centrum Zeeveld Thomas van Kleef vertelt over de tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent In Godsnaam! die duizend jaar kloosters en kloosterleven belicht. Radio 1, 0.04-1.00u.