Paul Kooijker

Paul Kooijker Kooiker fotografeerde dikke vrouwen bewust extra lelijk, maa ze fascineren wel op de tentoonstelling in Foam, dit weekend voor het laatst te zien. Zijn licht is onflatteus, hij negeert alles wat deze vrouwen nog menselijk zou maken en drapeert hun lichamen als hompen vlees in een slagersvitrine. Je kijkt ernaar, denkt aan Bacon en Rembrandts anatomische lessen en constateert dat dit een vreselijke foto is. Maar je blijft wel kijken. Paradise Twenty-One. T/m 11 febr.,Foam, Keizersgracht 609 A’dam. Dag. 10-17u, do. en vr. tot 21u. Inl. www.foam.n Chantal’, uit de serie ‘Modelstudies’, 2001 Foto Paul Kooiker / van Zoetendaal Collections Paul Kooiker / van Zoetendaal Collections

Kooiker fotografeerde dikke vrouwen bewust extra lelijk, maa ze fascineren wel op de tentoonstelling in Foam, dit weekend voor het laatst te zien. Zijn licht is onflatteus, hij negeert alles wat deze vrouwen nog menselijk zou maken en drapeert hun lichamen als hompen vlees in een slagersvitrine. Je kijkt ernaar, denkt aan Bacon en Rembrandts anatomische lessen en constateert dat dit een vreselijke foto is. Maar je blijft wel kijken.

Paradise Twenty-One. T/m 11 febr.,Foam, Keizersgracht 609 A’dam. Dag. 10-17u, do. en vr. tot 21u. Inl. www.foam.n