Om naar uit te kijken

POP

John Cale Op 64-jarige leeftijd draait Cale er de hand niet voor om het ruim veertig jaar oude Venus In Furs van The Velvet Underground te spelen en met bijtende zang Lou Reed het nakijken te geven. Solo-hoogtepunten als Helen of Troy en Gun ontbreken niet op de recente cd Live Circus, maar Cale blikt onverminderd vooruit met de funkpunk van zijn laatste studio-album BlackAcetate en een jonge band die hem laat vlammen. 10 feb Tivoli, Utecht, 1 feb Patronaat, Haarlem, 15 feb Mezz, Breda.

KLASSIEK

Charlotte MargionoSopraan Margiono zingt de Vier letzte Lieder van Strauss bij het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot. Verder de Scène d’ amour uit Roméo et Juliette van Berlioz en muziek uit Wagners Lohengrin en Parsifal.

8 febr 20u15; 11 febr 14u15 MC Frits Philips Eindhoven res 040 2442020; 9 febr 20u15 Concertgebouw A’dam, res (020) 6718345

David Daniels De Amerikaanse countertenor David Daniels is met zijn soepele, kernachtige geluid een van de beste mannelijke alten van het moment. In het Concertgebouw brengt hij aria's van o.a. Scarlatti en Monteverdi.

15 febr., 20.15 u. Res. 020-6718345

DANS

Dance Works RotterdamVier choreografen presenteren in Duet Gallery vier duetten: Dana Caspersen (Forsyth Company, Frankfurt), Rafael Bonachel (Bonachela Dance Company, Londen), Bruno Listopad (Nederland/Portugal) en Ton Simons , leider van Dance Works.

Duet Gallery, première 7 febr, 8 t/m 10 febr Rotterdamse Schouwburg, res 010-4118110

THEATER

Brokeback MountainNa het verhaal Brokeback Mountain van schrijfster Annie Proulx kwam de verfilming door Ang Lee met acteurs Heath Ledger en Jake Gyllenhall. Twee cowboys, Ennis en Jack, leven in het woeste paradijs van Wyoming. Allebei gehuwd. En verliefd op elkaar. Nu komt het gezelschap De Wettenvan Kepler uit Den Bosch met de toneelversie van, geregisseerd door Jos van Kan. Acteurs Willem Schouten en Sieger Sloot vertolken de homoseksuele cowboys.

Première 9 febr Verkadefabriek, Den Bosch. Inl 073-6818160; www.wettenvankepler.nl

BEELDENDE KUNST

Keith TysonDe Engelse kunstenaar Keith Tyson, in 2002 winnaar van de Turner Prize, maakte voor Museum De Pont een reusachtige vloerinstallatie die uit driehonderd beelden bestaat. In het kunstwerk, getiteld Large Field Array, hebben de meest uiteenlopende zaken een plaats gekregen: een bruidstaart, eierdozen, een hoogspanningsmast en een skateboarder. Large Field Array is de werkelijkheid gevat in uiterst realistische objecten en maquettes van 60 x 60 x 60 centimeter.

Keith Tyson, Large Field Array. 10 febr t/m 17 juni in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Inl: www.depont.nl