NOC*NSF positief over regeerakkoord

PAPENDAL. Voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOC*NSF heeft gisteren overwegend positief gereageerd op het regeerakkoord dat CDA, PvdA en ChristenUnie hebben gepresenteerd. ”Met een aantal zaken zijn wij zeer content, maar ze hebben ook een paar kansen laten liggen”, zei Terpstra. In het akkoord is sport tot tevredenheid van NOC*NSF opgenomen in het preventiebeleid (stimulering sportbeoefening op school) en in de `pijler sociale samenhang`. ”Daar zijn we heel blij mee, het betekent: meer middelen vrijmaken voor breedtesport als maatschappelijk bindmiddel.” Sport had volgens Terpstra op meer punten kunnen worden ingezet. Het nieuwe kabinet zet bij voorbeeld in op talentontwikkeling en het wil dat Nederland zich `toont` in de wereld. ”Het ontwikkelen van talent: typisch sport. Dat tweede punt kun je heel goed koppelen aan onze wens in de top tien van de wereld te komen. Sport wordt hier niet genoemd, ik had verwacht dat er wat meer `sportinclusief` gedacht zou zijn.”