Last King of Scotland

Last King of Scotland De jonge Britse arts Nicholas (James McAvoy) reist af naar Oeganda. Daar raakt hij in de ban van de vrolijke en driftige dictator Idi Amin, weergaloos belichaamd door Forest Whitaker. Nicholas wordt Amins lijfarts en vertrouweling en is te kinderlijk om de ernst van de situatie in te schatten. Dat hij geen zicht krijgt op de werkelijke aard van het regime, wordt door de regie effectief onderstreept. Camera en montage zijn nerveus, de beelden vaak fragmentarisch. Regie: Kevin Macdonald. Met: James Macavoy, Forest Whitaker. In: 15 bioscopen. Forest Whitaker as Idi Amin in THE LAST KING OF SCOTLAND Photo Credit: Neil Davidson Davidson, Neil

De jonge Britse arts Nicholas (James McAvoy) reist af naar Oeganda. Daar raakt hij in de ban van de vrolijke en driftige dictator Idi Amin, weergaloos belichaamd door Forest Whitaker. Nicholas wordt Amins lijfarts en vertrouweling en is te kinderlijk om de ernst van de situatie in te schatten. Dat hij geen zicht krijgt op de werkelijke aard van het regime, wordt door de regie effectief onderstreept. Camera en montage zijn nerveus, de beelden vaak fragmentarisch.

Regie: Kevin Macdonald. Met: James Macavoy, Forest Whitaker. In: 15 bioscopen.