Kleine zege Ieren in San Marino

SERREVALLE, 8 febr. Het Ierse nationale elftal heeft gisteren in de kwalificatiereeks voor de eindronde van het EK voetbal een benauwde zege behaald op San Marino: 2-1. In Serravalle viel het winnende Ierse doelpunt diep in blessuretijd. De maker was Stephen Ireland. Kevin Kilbane had de Ieren kort na de rust op voorsprong gebracht. Vier minuten voor het einde leek Manuel Marani voor een sensatie te zorgen met de gelijkmaker. De Ieren bleven in groep D in de race door de late treffer. Bij de oefenduels viel op dat Engeland en Frankrijk beide een 1-0 thuisnederlaag leden, tegen respectievelijk Spanje en Argentinië. Duitsland won overtuigend met 3-1 van Zwitserland. Polen, met de Nederlandse bondscoach Leo Beenhakker, kwam tegen Slowakije na 0-2 sterk terug tot 2-2.