Jong talent mag WK schaatsen verslaan

Radio 1 geeft morgen tijdens het wereldkampioenschap Allround Schaatsen in Heerenveen radiotalent drie dagen de kans om ervaring op te doen en het vak te leren van oude rotten in het vak.

Via de frequentie van Friese radiozenders is Radio 1 WKfm te volgen vanuit Heerenveen. Radio 1 verzorgt de uitzendingen samen met BNN en de lokale zenders Radio Centraal, HOS en SmelneFM.

Presentatoren van Radio 1 zoals Govert van Brakel zullen samen met hun collega’s uit de Friese regio de duo-presentatie verzorgen. Lokale talenten en nieuwkomers in Hilversum kunnen zich tijdens de rechtstreekse uitzendingen bekwamen in verslaggeving en interviews met sporters.

„Enthousiaste mensen de kans bieden zich te ontwikkelen is heel belangrijk”, zegt initiatiefnemer Robbert Meeder, zelf vaste presentator van Langs de Lijn op woensdagavond op Radio 1. „Iedereen die in Hilversum werkt, is ooit begonnen bij een lokale of regionale zender. Wie weet welke verborgen talenten we tegenkomen.”

Voor de nationale radio is het ook een manier om met veel verslaggevers het populaire sportevenement te verslaan. De gelegenheidsredactie huist in een mobiele studio direct naast het schaatsstadion. ,,Het zal een bijzonder leerzame ervaring voor jonge radiomakers zijn waar het plezier tijdens de uitzendingen hopelijk af zal spatten”, zegt Meeder.

Vanaf morgen 12.00 uur ook via www.radio1.nl en www.bnn.nl met webcam.

    • Maartje de Gruyter