Indigènes

Indigènes Indigènes (inboorlingen) van de Frans-Algerijnse filmer Rachid Bouchareb toont een pijnlijke en vergeten bladzijde van de Franse geschiedenis. Bouchareb volgt een groepje Algerijnse mannen die in 1943 zo van het land worden geplukt om ‘het moederland’ te bevrijden. Ze gaan massaal. Omdat ze denken dat de oorlog hun betere vooruitzichten biedt en Frankrijk hun moederland is. Ze worden toegejuicht, maar krijgen niet de promotie die ze verdienen. Regie: Rachid Bouchareb. Met: Jamel Debbouze, Samy Naceri, Bernard Blancan. In: 3 bioscopen scene uit de film Indigenes (2006) FOTO: Independent Films

Indigènes (inboorlingen) van de Frans-Algerijnse filmer Rachid Bouchareb toont een pijnlijke en vergeten bladzijde van de Franse geschiedenis. Bouchareb volgt een groepje Algerijnse mannen die in 1943 zo van het land worden geplukt om ‘het moederland’ te bevrijden. Ze gaan massaal. Omdat ze denken dat de oorlog hun betere vooruitzichten biedt en Frankrijk hun moederland is. Ze worden toegejuicht, maar krijgen niet de promotie die ze verdienen.

Regie: Rachid Bouchareb. Met: Jamel Debbouze, Samy Naceri, Bernard Blancan. In: 3 bioscopen