Flandres

Flandres André en Barbe zijn simpele zielen en ze wonen in een omgeving waar dat nauwelijks opvalt: op de kleigrond van Flandres. Als ver weg een oorlog uitbreekt, melden de meeste mannen van het dorp zich aan. Regisseur Bruno Dumont laat hen vertrekken als een ronselkonvooi uit de Eerste Wereldoorlog. Alleen bestaat dit front niet uit loopgraven, maar uit de woestijn van een of ander Arabisch land. Niets begrijpen deze jongens van wat ze doen. Ze schieten en raken verdwaald en gevangen. Regie B. Dumont. Met Samuël Boidin, Adélaïde Leroux, In 7 bioscopen scene uit de film Flandres (2006) FOTO: Contact Film Contact Film

André en Barbe zijn simpele zielen en ze wonen in een omgeving waar dat nauwelijks opvalt: op de kleigrond van Flandres. Als ver weg een oorlog uitbreekt, melden de meeste mannen van het dorp zich aan. Regisseur Bruno Dumont laat hen vertrekken als een ronselkonvooi uit de Eerste Wereldoorlog. Alleen bestaat dit front niet uit loopgraven, maar uit de woestijn van een of ander Arabisch land. Niets begrijpen deze jongens van wat ze doen. Ze schieten en raken verdwaald en gevangen.

Regie B. Dumont. Met Samuël Boidin, Adélaïde Leroux, In 7 bioscopen