Familie Avenier

Familie Avenier Volkspoëzie en een land als Nederland dat scheef in de voegen hangt: dat zijn de ingrediënten van het toneelstuk De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos. Deze theatermarathon gaat over een Brabantse familie en tegelijk over de hele Hollandse geschiedenis sinds 1955. Acteurs als Carine Crutzen, Peter Blok en Gijs Scholten van Aschat halen maximale tragiek en humor uit hun tekst. Niet alles is helemaal geslaagd, maar de rouwmonoloog van Van Aschat maakt heel veel goed. Tournee t/m 6 mei. Inl 020-6269550; www.hettoneelspeelt.nl foto Leo van Velzen IJmuiden, 09-01-07. Repetitiebeeld uit de voorstelling "De geschiedenis van de familie Avenier" een nieuw stuk van Maria Goos bij Het Toneel Speelt onder regie van Jaap Spijkers. Met o.a. Peter Blok, Marisa van Eyle, Carine Crutzen, Tjitske Reidinga Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema en vele anderen. Premiere 25 Jan. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

Volkspoëzie en een land als Nederland dat scheef in de voegen hangt: dat zijn de ingrediënten van het toneelstuk De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos. Deze theatermarathon gaat over een Brabantse familie en tegelijk over de hele Hollandse geschiedenis sinds 1955. Acteurs als Carine Crutzen, Peter Blok en Gijs Scholten van Aschat halen maximale tragiek en humor uit hun tekst. Niet alles is helemaal geslaagd, maar de rouwmonoloog van Van Aschat maakt heel veel goed.

Tournee t/m 6 mei. Inl 020-6269550; www.hettoneelspeelt.nl