Erotische thriller nadert ontknoping

nora.jpg.jpgHet is de klusjesman. Althans volgens een aantal getuigen. Een 27-jarige schilder zou tegenover zijn vriendin en enkele vrienden hebben verklaard dat hij eind november de 51-jarige Nora Dalmasso heeft verkracht en gewurgd. Het slachtoffer werd dood gevonden in haar woning in een exclusieve gesloten country club in de Argentijnse stad Río Cuarto. De moordzaak heeft de afgelopen maanden voor een stortvloed aan publiciteit gezorgd. Overvloedige details over het veronderstelde decadente leven van de happy few moesten duidelijk maken dat Dalmasso het slachtoffer was van een uit de hand gelopen erotische exercitie. De dader zou vast en zeker een andere notabele zijn want, zo leek het, hij was in ieder geval niet via een inbraak in de ordentelijke woning gekomen.

Al weken wacht Argentinië op de uitslag van DNA-onderzoek van sperma en schaamharen. Om de een of ander reden moet dat onderzoek in de Verenigde Staten gebeuren en de FBI schijnt nog meer te doen te hebben. Ondertussen zijn al een aantal hoogwaardigheidsbekleders in het provinciebestuur afgetreden omdat ze een nauwe band met de getrouwde vrouw onderhielden. Sommigen hadden de avond voor de moord nog met haar gegeten. Waarom dat niet mocht, is overigens niet duidelijk.

Maar vandaag is bekend geworden dat de advocaten van de familie van het slachtoffer de arrestatie eisen van de klusjesman die in de woning werkte. De getuigenverklaringen zijn immers zeer belastend. Het openbaar ministerie ziet nog geen aanleiding tot een aanhouding omdat er nog meerdere sporen moeten worden onderzocht.

De vermeende dader en zijn moeder zeggen dat er spake is van een complot. De politie zou getuigen via ontoelaatbare druk hebben aangezet tot het afleggen van onjuiste verklaringen. Een simpele bouwvakker zou dan moeten hangen om een of andere hoge pief uit de wind te houden. Het zijn het soort beschuldigingen die er hier ingaan als koek.

Vanavond gaat de politie de moord in de woning naspelen om te kijken of dat nog nieuwe inzichten oplevert.

Tot zover het laatste nieuws in deze erotische thriller.

 

    • Marcel Haenen