DANS

De Drie Bruiden foto Vincent Mentzel Het Scapino ballet met " De Bruiden" ,choreografie Ed Wubbe , muziek van Igor Stravinsky . foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 31 januari 2007 Mentzel, Vincent

HeartlandDe drie vaste choreografen van Scapino Ballet Rotterdam, Ed Wubbe, Marco Goecke en Georg Reischl, maakten in drie dansstijlen drie balletten.

De Bruiden is geïnspireerd op de 90-jarige traditie van het oorspronkelijke ballet Les Noces door het Ballets Russes uit 1917 op muziek van Igor Stravinsky. Bij Wubbe geen gearrangeerde Russische bruiloft maar negen zelfbewuste en strijdlustige vrouwen.

In Beautiful Freak dansen twaalf mannen op muziek van Chet Baker en Michael Jüllich. Goecke omschrijft het stuk met de zin: „every time we say goodbye, I die a little”. Voor Die Suche Nach Dem Kleid van Georg Reischl wordt het toneel zelfs letterlijk ingepakt. De muziek van Tsjaikovski en Michiel Jansen wordt live uitgevoerd door een strijkensemble.

Heartland, première 9 febr 20u15, za 10 febr. Res 010-4118110. Inl www.scapinoballet.nl