Blackstone wint slag om vastgoedfonds

Vastgoedfonds Equity Office wordt definitief eigendom van investeringsmaatschappij Blackstone Group. De aandeelhouders van Equity Office gingen gisteren in grote meerderheid akkoord met de overname, die geheel in contacten wordt betaald.

Equity Trust was gedurende ruim twee maanden inzet van een felle overnamestrijd tussen het Amerikaanse vastgoedfonds Vornado Realty Trust en Blackstone. Hoewel Vornado een hoger bod had uitgebracht (41 miljard dollar), had Equity Office een voorkeur voor Blackstone, dat eerder deze week zijn bod verhoogde tot 38,9 miljard dollar (30 miljard euro). Het overnameproces zou bij Vornado langer duren en bovendien moesten de aandeelhouders van de investeringsmaatschappij stemmen over de deal. Vornado trok zijn bod enkele uren voor de stemming door de aandeelhouders van Equity Officie in.

Equity Office is de grootste vastgoedonderneming in de VS. Het beheert 580 kantoorgebouwen in zestien staten, waaronder het Worldwide Plaza in Manhattan en het Civic Opera Building in Chicago. Het bedrijf werd in 1976 opgezet door vastgoedmagnaat Sam Zell. Equity Office is het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds in de VS.

De overname is de grootste deal van een investeringsmaatschappij ooit. Vorig jaar zomer stond dat record nog op 33 miljard dollar. Investeerder Kohlberg Kravis Roberts en twee andere maatschappijen kochten toen de commerciële ziekenhuisexploitant HCA. (AP)