Advocaat weg na lek bij Binck

Advocaat Charles Langereis heeft zich met onmiddellijke ingang teruggetrokken als partner bij advocatenkantoor SpigtHoff. Dit heeft hij besloten vanwege zijn betrokkenheid bij het uitlekken van kwartaalcijfers vorig voorjaar van de beursgenoteerde internetbank Binck, waar hij commissaris was. Twee weken geleden kwam deze affaire aan het licht, waarna Langereis zich direct terugtrok uit de raad van commissarissen. Hij heeft toegegeven in april vorig jaar een persbericht met koersgevoelige cijfers voortijdig aan een vriend te hebben verstuurd. Gisteravond stelde Leo Spigt van SpigtHoff in een persbericht dat „deze ernstige stommiteit” de „reputatie van het kantoor” heeft geraakt. In overleg met de partners heeft Langereis besloten terug te treden uit de maatschap. Hij blijft als fiscaal adviseur aan het Amsterdamse kantoor verbonden. (NRC)