6 redenen om thuis te blijven

Volgens de ‘Darwindaters’ zou deze combinatie, Beauty and the Beast, uit den boze zijn Foto Filmmuseum Daten met mooie mensen www.darwindating.com Vind je datingsites iets voor lelijke losers en gevaarlijke viezeriken, maar ben je zelf wel single en op zoek naar een (mooie) partner, dan kun je je aanmelden bij de datingsite Darwindating. Het enige vereiste is dat je wel zelf de looks hebt van pakweg een Leonardo of een Angelina. Want Darwindating is verboden voor hangborsten, vetrollen, puisten, neuzen van abnormaal kaliber, rughaar, onverzorgde vingernagels, kromme tanden, grote oren en rood haar. De volledige lijst van voorwaarden is terug te vinden op de site. Na insturen van een duidelijk herkenbare foto van jezelf, zullen de andere leden van Darwindating beslissen of jij ook tot de mooie-mensenclub wordt toegelaten. De bedoeling is om, helemaal (of toch ongeveer) in de geest van Charles Darwin, ervoor te zorgen dat de mooiste mensen zich voortplanten en er uiteindelijk een mooi opperras wordt gecreëerd. En als je niet aan de voorwaarden voldoet, krijg je het heuglijke advies om te leren leven met jezelf en je aan te melden bij de gewone datingsites. „Wanhoop vooral niet, want er zijn lelijkerds genoeg”, aldus de Darwindaters Filmmuseum

Daten met mooie mensen

www.darwindating.com

Vind je datingsites iets voor lelijke losers en gevaarlijke viezeriken, maar ben je zelf wel single en op zoek naar een (mooie) partner, dan kun je je aanmelden bij de datingsite Darwindating. Het enige vereiste is dat je wel zelf de looks hebt van pakweg een Leonardo of een Angelina. Want Darwindating is verboden voor hangborsten, vetrollen, puisten, neuzen van abnormaal kaliber, rughaar, onverzorgde vingernagels, kromme tanden, grote oren en rood haar. De volledige lijst van voorwaarden is terug te vinden op de site. Na insturen van een duidelijk herkenbare foto van jezelf, zullen de andere leden van Darwindating beslissen of jij ook tot de mooie-mensenclub wordt toegelaten. De bedoeling is om, helemaal (of toch ongeveer) in de geest van Charles Darwin, ervoor te zorgen dat de mooiste mensen zich voortplanten en er uiteindelijk een mooi opperras wordt gecreëerd. En als je niet aan de voorwaarden voldoet, krijg je het heuglijke advies om te leren leven met jezelf en je aan te melden bij de gewone datingsites. „Wanhoop vooral niet, want er zijn lelijkerds genoeg”, aldus de Darwindaters. (EB)

2 Film

Before and After

Net 5, 22.35-00.35u.

Amerikaanse dramafilm uit 1996 van Barbet Schroeder met Meryl Streep, en Edward Furlong. Als het verminkte lijk van een jong meisje wordt ontdekt, valt de verdenking op de zoon van de plaatselijke kinderarts en haar artistieke echtgenoot. Hun zoon is spoorloos en de angstige ouders gaan wanhopig op zoek naar de waarheid, terwijl de plaatselijke bevolking steeds vijandiger wordt in de overtuiging dat de zoon schuldig is.

3 Realityserie

De kinderpolikliniek

Ned. 2, 19.25-20.00u.

Voor ieder kind is een bezoek aan het ziekenhuis eng, of het nu gaat om een gebroken been, ontstoken amandelen of een chemokuur. De kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam wordt jaarlijks door 50.000 kinderen bezocht. Voor sommige patiëntjes gaat het om een eenmalig bezoek, andere kinderen worden jarenlang begeleid tot ze in staat zijn een zo normaal mogelijk leven te leiden.

4 Documentaire

Dossier 2300: Iedereen kan een moordenaar zijn

RTL 4, 22.55-23.55u.

Dossier 2300 is een dagelijkse documentaire van RTL 4. Vanavond worden mensen geportretteerd die, om uiteenlopende redenen, iemand anders van het leven hebben beroofd. Hun openhartige verhalen geven een ander perspectief op schuld, schuldgevoel, onschuld en vergevingsgezindheid. Pijnlijk duidelijk wordt dat in feite iedereen een moordenaar kan zijn.

5 WK Webcam zitten

WK Webcam zitten

Kijk op www.wkwebcamzitten.nl

„Belofte maakt schuld”, schrijft Linda, deelneemster aan het WK Webcam Zitten 2007. Sinds maandag zit ze achter haar computer en probeert stemmen van kijkers te vergaren. Krijgt ze genoeg stemmen, en zit ze er morgenavond nog, dan wint Linda een jaar lang gratis wonen. Maar dan moet ze wel de kijkers aan zich weten te binden. Zoals beloofd, gaat Linda iedere dag om 13.00 en 21.30 uur „heerlijk douchen on cam”. Linda, die zichzelf liever Linnie noemt, baalt, want „helaas mag er geen naakt van de organisatie”. Gulden middenweg bleek een paaldans die Linda dinsdag uitvoerde in bikini. Helaas, andere deelnemers verwierven meer stemmen met het opnemen van succesvolle carnavalsnummers of het spelen van spannende pokerwedstrijden voor de camera. Maar het kan ook saaier, want de deelnemers slapen ’s nachts ook voor de camera. Hun leven is tot en met morgen te volgen. (LvB)

6 Telefilm

Off Screen

Ned. 3, 20.25-22.00u., Regie: Pieter Kuipers, 2005, NL

Off Screen is gebaseerd op het ware verhaal van John R. Deze man gijzelt op 11 maart 2002 het personeel in de Rembrandttoren in Amsterdam. Politie en overheid zijn, exact een half jaar na 11 september, in grote paniek. De man protesteert tegen breedbeeld-tv en denkt dat de zwarte balken in breedbeelduitzendingen verborgen codes bevatten. Aan het einde van de dag maakt John op dramatische wijze een einde aan zijn leven. Niemand heeft ooit achterhaald wat deze man dreef. Jarenlang voerde hij een kruistocht tegen breedbeeld-tv en andere moderne technologie. Het is echter te eenvoudig om John R. voor gek te verklaren. Achter deze man schuilt een persoonlijke tragedie, die de basis vormt voor een intrigerende psychologische thriller. Jeroen Krabbé en Astrid Joosten speelden mee in deze film die verscheidene prijzen won op filmfestivals. (EH)

Met bijdragen van Laura van Baars, Eline Bergmans en Eelco Hiltermann