Weer arrestatiesvoor rellen Catania

ROME, 7 febr. De politie van het Italiaanse Catania heeft vannacht nog eens vier minderjarigen aangehouden voor hun rol bij de hevige rellen na afloop van de voetbalwedstrijd Catania-Palermo afgelopen vrijdag. De relschoppers konden op basis van videobeelden en foto's worden geïdentificeerd. In totaal verrichtte de politie 34 aanhoudingen, waaronder elf minderjarigen, naar aanleiding van de ongeregeldheden. Bij gevechten tussen rivaliserende supportersgroepen en de ordediensten kwam een 38-jarige politieman om het leven; dat was aanleiding om alle voetbalcompetities in het land stil te leggen. De Italiaanse regering besloot om geen publiek meer toe te laten in stadions die niet aan de veiligheidseisen voldoen. De Italiaanse clubs willen de competitie echter niet zonder publiek hervatten.