Voetbalblad voor vaders en zonen

De tijdschriften Sportweek en Donald Duck zijn samen een nieuw voetbalblad begonnen: Duck Out. Het blad is voor jonge voetbalfans van negen tot elf én hun meelezende vaders.

Thom Roep, hoofdredacteur van Donald Duck: „De gewone Donald Duck wordt ook niet alleen door de abonnees gelezen, maar vaak ook door de rest van het gezin. We verwachten dat het bij dit blad niet anders zal zijn.”

Het idee voor Duck Out is gebaseerd op Tooor dat afgelopen zomer in Duitsland en Noorwegen verscheen. Roep: „Ik vond het idee om een voetbalblad met Donald Duck te maken goed, maar wij hebben zelf niet de contacten en de ingangen om aan goed fotomateriaal te komen. Dus hebben we Sportweek benaderd. Zij vonden het een verschrikkelijk leuk idee.”

Duck Out is een combinatie van strips waarin Donald en zijn neefjes voetbalavonturen beleven, posters van nationale en internationale voetbalhelden en elftallen, weetjes over populaire jonge voetballers, trainingen etc. Op een cover passeert Donald Duck de Braziliaanse sterspeler Ronaldinho. Voorlopig zal het blad vier keer per jaar in de kiosk liggen, maar de redactie denkt al wel na over vervolgedities. Roep: „Als dit goed gaat, wil ik ook wel een special maken bij de Tour de France. En zo is er nog wel meer mogelijk.”

    • Maaike Severijnen