Televisie Voorkeur

actualiteiten

Een vandaag. Onder meer een portret van schoenontwerper Jan Jansen die dit jaar 45 jaar in het vak zit en over wie een biografie verschijnt. Eind vorig won hij een rechtszaak van Armani omdat deze een ontwerp van Jansen had nagemaakt. Ned.1, 18.20-18.50u.

Nova. Rechtstreeks uit Dudok in Den Haag gesprekken met politici en gasten over de kabinetsformatie en ministersposten. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

ARD-exclusiv: Endlich ein Baby! Ongeveer 15 procent van de Duitse echtparen heeft moeite met de voortplanting. Van hen die medische hulp zoeken wordt twintig procent uiteindelijk ouders. In het Berlijnse Fertility-Center worden stellen intensief begeleid tijdens de inspannende behandelingen. ARD, 21.45-22.15u.

praatprogramma

De wereld draait door. Marc Broere die een biografie over Idi Amin schreef vertelt over de film The Last King Of Scotland die vanaf morgen in de bioscoop te zien is en het leven van de Oegandese dictator Idi Amin belicht. Verder Martin Bril over het regeerakkoord en de ministersposten en presentator Andries Knevel over zijn nieuwe programma Brief aan God en de samenwerking met de Volkskrant. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Gast is VVD-minister Johan Remkes over onder meer het regeerakkoord. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Dokusoap: De winkelwagen. Frans Bromet kijkt vanavond in de supermarkt in de winkelwagentjes van de Surinaamse hindoes Dwar en Madhu uit Amsterdam-Noord. In hun kar hebben ze diverse diepvriesproducten. Ned.2, 19.25-19.55u.

Untamed North America: Boodschapper op heilige grond. Vierde aflevering van een 12-delige natuurserie over de even woeste als indrukwekkende natuur in de Verenigde Staten, Canada en Alaska. Ned.2, 19.55-20.25u.

Megastructures: Impossible bridges - Denmark to Sweden. Reis van Denemarken naar Zweden over ’s werelds langste brug in zijn soort, de Öresundbrug. National Geographic, 20.00-21.00u.

Holiday 2007. Over o.a. een luchtvaartvakantie in Toulouse, kerstviering tussen Melbourne en Sydney, skiën op de Mont Blanc en een bezoek aan Dallas. BBC1, 20.00-20.30u.

Puberruil XL. Zesde deel van een serie waarin tieners een aantal dagen in een vreemd gezin doorbrengen. Vanavond ruilt plattelandjongen Rolf uit Drenthe met de Iraanse vluchteling Saman die met zijn moeder en twee zusjes in Chaam woont. Ned.3, 20.25-21.00u.

I didn’t know that. Aandacht voor de vraag of je teflon nog voor iets anders dan koekepannen kunt gebruiken: bijvoorbeeld als materiaal voor op ski’s. National Geographic, 21.00-21.30u.

Dragons’ den. Serie waarin beginnende ondernemers in drie minuten hun plannen moeten uitleggen aan vijf potentiële investeerders. Vanavond over o.a. een strandhanddoek voor beginnende surfers en een snijmachine voor citroenen. BBC2, 21.00-22.00u.

Anatomie voor beginners: Voortplanting. Zevende deel van een achtdelige serie waarin de Duitse anatoom Gunther von Hagens laat zien hoe allerlei menselijke systemen werken. Vanavond gaat het over de voortplanting van de man. Tien, 22.35-23.05u.

Joachim Bublath: Die neuen Supermänner. Vanavond over de technische mogelijkheden om ons menselijk lichaam nog perfecter te maken. ZDF, 23.00-23.30u.

kunst

NPS Klassiek: Schönberg Verklärte Nacht. Uitvoering van Arnold Schönbergs muziekstuk Verklärte Nacht over de liefde, nieuw leven en geluk gespeeld door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden tijdens op 14 oktober van het vorig jaar in het Amsterdamse Concertgebouw. Ned.2,0.05-0.35u.

The battle for British art. Veel Britse achttiende-eeuwse kunstenaars schuwden geen enkel middel in hun zucht naar roem. Zo gebruikte de Engelse schilder William Hogarth (1697-1764) een weeshuis om welgestelde begunstigers over de streep te trekken. BBC2, 0.20-1.20u.

Sport

Sport: Oefeninterland Nederland - Rusland. Voorbeschouwing en vanaf 20.25 uur rechtstreeks verslag van de oefenwedstrijd Nederland tegen Rusland. Na deze wedstrijd in De derde helft een nabeschouwing. SBS6, 19.55-23.30u., onderbroken door Hart van Nederland.

jeugd

Het klokhuis: IJsshow. Over was kunstschaatsers voor een ijsshow allemaal moeten kunnen en hoe houd je die ijsvloer lekker glad. Ned.3, 18.25-18.45u.