Staking in Bolivia van mijnwerkers

Staking in Bolivia van mijnwerkers La Paz. Een Boliviaanse mijnwerker bedekt zijn oren om ze te beschermen tegen het lawaai van dynamietexplosies tijdens een demonstratie in La Paz. Meer dan 20.000 mijnwerkers protesteerden gisteren in de Boliviaanse hoofdstad tegen plannen van de regering om belastingen op inkomsten uit mijnbouw te verhogen. Vorig jaar kwamen 16 mijnwerkers om bij gevechten om de tinmijn bij Huanuni. Foto Reuters/David Mercado An independent miner covers his ears to protect them from the noise from dynamite explosions during a rally in the centre of La Paz February 6, 2007. Mining cooperatives, to which some 55,000 independent miners belong, strongly oppose plans by the leftist government Evo Morales to increase taxes on miners and overhaul the mining industry. Miner protests have helped to topple presidents in the past, and last year 16 miners died in dynamite battles for control of Huanuni, the country's largest tin mine. REUTERS/David Mercado (BOLIVIA)
Staking in Bolivia van mijnwerkers La Paz. Een Boliviaanse mijnwerker bedekt zijn oren om ze te beschermen tegen het lawaai van dynamietexplosies tijdens een demonstratie in La Paz. Meer dan 20.000 mijnwerkers protesteerden gisteren in de Boliviaanse hoofdstad tegen plannen van de regering om belastingen op inkomsten uit mijnbouw te verhogen. Vorig jaar kwamen 16 mijnwerkers om bij gevechten om de tinmijn bij Huanuni. Foto Reuters/David Mercado An independent miner covers his ears to protect them from the noise from dynamite explosions during a rally in the centre of La Paz February 6, 2007. Mining cooperatives, to which some 55,000 independent miners belong, strongly oppose plans by the leftist government Evo Morales to increase taxes on miners and overhaul the mining industry. Miner protests have helped to topple presidents in the past, and last year 16 miners died in dynamite battles for control of Huanuni, the country's largest tin mine. REUTERS/David Mercado (BOLIVIA) REUTERS