Sprockel op tijd gevonden

Civard Sprockel heeft zich vanochtend bij het Nederlands elftal gevoegd. Bondscoach Marco van Basten riep de verdediger van Vitesse gisteren op voor Oranje, maar kon hem urenlang niet te pakken krijgen. Sprockel vervangt PSV’er Jan Kromkamp die door privé-omstandigheden het trainingskamp moest verlaten.

Van Basten heeft voor de oefenwedstrijd tegen Rusland vooral in de defensie problemen. Eerder vielen Johnny Heitinga, André Ooijer en Khalid Boulahrouz al af door blessures. De 23-jarige Sprockel, geboren op Curaçao en eerder spelend voor Excelsior en Feyenoord, is dit seizoen onder leiding van trainer Aad de Mos uitgegroeid tot een vaste waarde in Arnhem.

Met een selectie voor het ‘grote’ Oranje had de voormalig jeugdinternational totaal geen rekening gehouden. Rond half zeven belde een vertegenwoordiger van de KNVB met Vitesse voor het nummer van Sprockel. Wat de Gelderse club daarna ook probeerde, de nieuwe international was lang onvindbaar. Hij bleek niet thuis en zijn familie noch zijn ploeggenoten wisten waar hij uithing.

„Spoorloos”, aldus een woordvoerster van Vitesse. „Om die reden hebben we het ook op de website gezet. Misschien dat iemand hem zou inlichten.” (ANP)