Schade Jakarta: honderden mln

Overstromingen in Jakarta hebben voor honderden miljoenen euro schade aangericht. Dat bleek gisteren uit een eerste raming. Nederland stelt 1 miljoen beschikbaar voor noodhulp aan Indonesië. De helft van het bedrag wordt besteed aan voedsel, water, medicijnen, kleding en dekens. De overige 500.000 euro wordt ingezet voor de aanschaf van rubberboten. De Nederlandse hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid stelt 70.000 euro beschikbaar, de Europese Unie geeft 600.000 euro voor noodhulp aan de Indonesische hoofdstad. Het dodental is opgelopen tot zeker 44. Elders op het eiland Java vielen 12 doden. Stortbuien hebben delen van Jakarta opnieuw onder water gezet. Zo’n 220.00 mensen zijn nog aangewezen op noodopvang, ruim 115.000 mensen keerden terug naar huis. Koningin Beatrix stuurde een telegram naar de Indonesische president waarin ze medeleven betuigt. (ANP, AP)