Poetin op bezoek bij zieke cellist

AMSTERDAM, 7 FEBR. De Russische president Poetin heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de cellist en dirigent Mstislav Rostropovitsj in een ziekenhuis in Moskou. Dat meldt het persbureau AP op grond van mededelingen van het Kremlin. Een perswoordvoerder van Poetin zei dat hij niets wist van de toestand van de 79-jarige Rostropovitsj, de beroemdste cellist ter wereld. Concerten die Rostropovitsj in november in Washington zou leiden bij het Amerikaanse National Symphony Orchestera werden afgelast, nadat dokters in Rusland hem afraadden naar de Verenigde Staten te reizen. Rostropowitsj en zijn echtgenote, de sopraan Galina Visjnevskaja, namen het tijdens het Sovjet-bewind op voor de dissidente schrijver Alexander Solzjenitsin en werden in 1974 als ongewenste staatsburgers uit Rusland gezet. Rostropovitsj heeft vriendschappelijke banden met het Nederlandse koningshuis. In 1998 speelde hij in Amsterdam bij de zestigste verjaardag van koningin Beatrix. Volgens het ziekenhuis gaat het inmiddels iets beter met de cellist.