Overige films

Shine (Scott Hicks, 1996, Australië/GB). Ongehoord sentimentele, meer door het publiek dan de critici gewaardeerde filmbiografie over de Australische concertpianist David Helfgott, die na een tirannieke opvoeding een zenuwinzinking kreeg, pretendeert geen case-history te zijn, maar een beknopt verhaal over gebroken talent en lyrische waanzin. Gedenkwaardige vertolking van Geoffrey Rush als een opgewekte gek. België 2 (Canvas), 20.50-22.35u.

A Time to Kill (Joel Schumacher, 1996, VS). Pamflettistische verfilming van romandebuut van John Grisham (The Client, The Firm) over proces tegen een zwarte man (Samuel L. Jackson) die in het blankste district van Mississippi de twee blanke verkrachters van zijn dochtertje doodschoot. Al snel doen de feiten er minder toe dan de macht van de Ku Klux Klan aan de ene kant en van zwarte pressiegroepen aan de andere. Film wil de kijker ergens van overtuigen, maar het is niet erg duidelijk van wat. BBC1, 23.40-2.05u.