Morgen sneeuw

Het overgangsgebied tussen koude en minder koude lucht komt morgen precies boven Nederland te liggen met als gevolg sneeuwval. De dagen daarna bevinden wij ons dan in de minder koude lucht. Voor het zover is, blijft het vanavond en vannacht vrijwel overal droog. Alleen in het noorden kan nog een enkele, verspreide winterse bui vallen. Verder komen plaatselijk mistbanken voor en is er weinig wind. Het koelt vannacht af naar waarden tussen 0 en 4 graden.

Morgenochtend is het droog en vooral in de noordelijke provincies laat de zon zich even zien. In de tweede helft van de ochtend krijgt het zuiden met sneeuw te maken, ’s middags overgaand in regen. Vervolgens trekt de sneeuwzone in de middag en avond verder noordwaarts, waarbij er regionaal een laagje sneeuw van enkele centimeters tot stand kan komen. Wellicht valt er plaatselijk acht centimeter! Het wordt maximaal 1 tot 6 graden, maar tijdens de sneeuwval zal het omstreeks het vriespunt zijn. Er steekt een matige, aan zee vrij krachtige, koude oostenwind op.

Vrijdag zal de sneeuwval voorbij zijn, maar is het overwegend bewolkt en nevelig. De temperatuur loopt op naar 3 graden in Groningen tot rond 7 in Noord-Brabant en de wind neemt af. In het weekeinde keert het winterse weer niet terug. De temperaturen liggen dan (ver) boven het vriespunt met overdag maximaal 5 tot 9 graden. Verder blijft het veelal bewolkt en valt er bij tijden regen.