Melodieus zonder drums

cd pop Iain Archer. Magnetic NorthPIAS ***--
cd pop Iain Archer. Magnetic NorthPIAS ***--

cd pop

Iain Archer. Magnetic NorthPIAS

De Ierse Iain Archer, free-lancegitarist van Snow Patrol, heeft een bloeiende carrière. Hij speelt af en toe bij hitband Snow Patrol, speelt in The Reindeer Section (met Snow Patrol-voorman Gary Lightbody) en maakt daarnaast zijn eigen soloplaten.

Magnetic North is zijn vierde solo-cd, en laat horen dat hij de kantjes er niet van afloopt. Het opvallendst , afgezien van Archers licht lijzige dictie, is de afwisselende stijl. Archer wil zich niet laten wegzetten in het singer-songwriterhoekje, dus hij wisselt sober begeleide liedjes af met nummers die een soepel soort pathos laten horen, draaglijk gemaakt door Archers licht geschaafde stemgeluid. In de rustiger liedjes (Canal Song, Luke’s Point) ontbreken meestal de drums. Toch hebben ze voldoende presence, dankzij Archers volbloedmelodieën en gedreven voordracht.

    • Hester Carvalho