Italiaanse clubs willen niet voetballen zonder toeschouwers

Rotterdam. De Italiaanse voetbalclubs willen komend weekeinde de competitie niet zonder publiek hervatten. Dit zei Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini gisteren na overleg met bestuurders van andere clubs. Met dit standpunt staan de clubs lijnrecht tegenover de Italiaanse regering. Die besloot maandag geen publiek meer toe te laten in stadions die niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. In Italië voldoen slechts vier stadions in de Serie A en Serie B aan alle eisen. Twintig van de 42 ploegen zouden zeker achter gesloten deuren moeten spelen. De regering nam de maatregel na de dood van een politieagent bij rellen rond de wedstrijd Catania-Palermo afgelopen vrijdag. Bij dat duel waren 1.300 agenten aanwezig. Ieder weekeinde zet de politie in het hele land 70.000 agenten in tijdens voetbalwedstrijden. Dat kost de overheid vijf miljoen euro per weekeinde.