Internationale roem Heddy Honigmann

AMSTERDAM. Twee internationale filmfestivals eren in april Heddy Honigmann. De filmmaakster (Forever, Het Ondergronds Orkest) wordt bekroond met prijzen voor haar hele oeuvre. Dat liet een woordvoerder van Honigmann maandag weten. Op het Hot Docs Canadian International Documentary Festival in Toronto, het grootste documentairefestival van Noord-Amerika, krijgt de in Peru geboren regisseuse de `Outstanding Achievement Award`. Daarnaast wordt er een retrospectief aan haar films gewijd. Op het San Francisco International Film Festival neemt Honigmann de `San Francisco Film Society`s Golden Gate Persistance of Vision Award` in ontvangst. Honigmann won diverse prijzen voor haar meest recente film Forever. Deze documentaireheeft intussen meer dan 15.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.