Derde aanhouding voor diefstal Singerbeelden

AMSTERDAM, 7 febr. De politie heeft vorige week een derde verdachte opgepakt in verband met de diefstal van bronzen beelden uit het Singer Museum in Laren. Het gaat om een 23-jarige man uit Huizen. Dit is gisteren bekendgemaakt door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Het voorarrest van de 40-jarige verdachte uit Muiderberg is vorige week met negentig dagen verlengd. Een andere verdachte is heengezonden omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. De Muiderberger wordt verdacht van diverse diefstallen van bronzen beelden, meldt de website www.gestolenkunst.nl. Na zijn aanhouding zijn bij hem thuis zes andere beelden gevonden. Waaronder een bronzen hoofd van een vrouwenbeeld, dat met een slijpschijf van de romp was verwijderd. Dit beeld bleek op 15 januari gestolen te zijn uit beeldentuin De Hazelaar in Soest. Half januari werden zeven bronzen beelden uit het Singer gestolen waaronder het afgietsel van De Denker van Rodin. Dit beeld is twee dagen later zwaar beschadigd teruggevonden. De dieven waren vermoedelijk uit op het brons.