De sores van pubers uit Amsterdam-Zuid

1Het is zwaar om een puber te zijn. Ook als je ouders geld genoeg hebben en je in het duurste deel van Amsterdam-Zuid woont. Je vader en moeder zijn gescheiden en laten de zorg gemakshalve aan au pairs over. Je agenda staat vol: met blokfluitles, yoga en bijspijkercursussen. Je hebt nergens tijd voor en dan kookt de nieuwe Poolse au pair ook nog eens heel vies. Ondertussen probeer je aan alle verwachtingen te voldoen die je ouders van je hebben. Dat zijn de problemen van de vier pubers Annabel, Mees, Olivier en Hazel. Ze staan centraal in de nieuwe komische VPRO-serie Willemspark die is geregisseerd door Antoinette Beumer (Hertenkamp, Spangen). Morgen wordt de eerste van acht afleveringen uitgezonden. De serie staat geprogrammeerd tussen kinderprogramma’s maar is hopelijk net zo leuk voor volwassenen als eerdere VPRO-successen als gekkenhuis-soap Loenatik en de pizzeriaserie Toscane.

Morgen, Ned. 3, 18.00u. Web: www.vpro.nl

2Een heel ander soort puber ruilt vijf dagen van huis in een nieuwe aflevering van Puberruil. Rolf komt uit Drenthe, werkt in de bouw en houdt van brommers en bier. Met homo’s en buitenlanders wil hij niets te maken hebben. Maar deze week ruilt hij zijn leven met dat van de Iraanse jongen Saman. Saman is samen met zijn moeder en twee zusjes gevlucht uit Iran. Nadat ze lang in asielzoekerscentra woonden, hebben ze nu een permanente verblijfsvergunning en wonen ze, verplicht, in Chaam in Brabant.

Morgen, Ned. 1, 21.30u. Web: www.kro.nl

3Bobo’s in the bush, maar dan anders. Voordat er een Nederlandse spin off komt, kun je bij de BBC alvast kijken naar weer een nieuwe variant van afvalrace-tv. Bekende Britten strijden in Safari School om de titel ‘beste ranger’ in een natuurpark in Zuid-Afrika.

Morgen,BBC 2, 19.00u.

4Dat zangeres Edsilia Rombley Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Helsinki, is al een tijdje bekend. Maar welk liedje zij daarvoor uitkiest, vertelt ze zondag in een speciale uitzending van Mooi! Weer de Leeuw. Het publiek mocht dit jaar niet zelf een act kiezen uit vele vals zingende wannabee-sterren, Edsilia Rombley werd door de NOS gevráágd. Een van de redenen daarvoor was dat zij eerder een vierde plaats behaalde met het liedje Hemel en aarde, op het Eurovisie Songfestival in 1988. Dat was de hoogste positie die Nederland wist te veroveren sinds de groep Teach-in in 1975 won met het nummer Ding-a-dong.

Mooi! Weer Nationaal Songfestival,zondag, Ned. 1, 20.20u.

Merel Thie

    • Merel Thie