Apple en Beatles eens over iTunes

Computerfabrikant Apple Inc en platenlabel Apple Corps van de Beatles hebben na lange juridische strijd een schikking getroffen over het gebruik van het appelvormige logo bij de verkoop van muziek via internet. De computerfabrikant wordt eigenaar van alle aan de naam Apple gerelateerde handelsmerken, maar staat toe dat sommigen daarvan door Apple Corps worden gebruikt. Steve Jobs van Apple koos de groene Granny Smith in 1976 als logo voor zijn computerfirma als hommage aan de Beatles (verschil: die van Apple heeft aan de rechterzijde een hap eruit). In 2006 stelde de Britse Hoge Raad Apple Inc de twee nog levende Beatles Paul McCartney en Ringo Starr nog in het gelijk. De Beatles zelf hebben hun muziek nooit beschikbaar gesteld voor verkoop op internet. Er gaan geruchten dat hun muziek nu wel op iTunes komt. (NRC)