Zes landen stoppen invoer van Brits pluimveevlees

Londen, 6 febr. Ten minste zes landen hebben gisteren een verbod op de invoer van Brits vogelvlees ingesteld wegens de uitbraak van vogelgriep eind vorige week bij een grote Britse kalkoenfokkerij. Ierland, Rusland, Japan, Zuid- Korea, Hongkong en Zuid-Afrika hebben tot nader order een invoerverbod afgekondigd. Ook het Britse publiek laat in toenemende mate kip en ander gevogelte links liggen. Tesco, de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, verklaarde gisteren dat veel klanten plotseling rundvlees kopen in plaats van kip of kalkoen. Twee andere grote ketens, Sainsbury en Asda, zeiden echter nog geen verandering in het consumptiepatroon van hun klanten te hebben waargenomen. De pluimveesector houdt echter rekening met een gevoelige achteruitgang in de verkoopcijfers.