Topman Hyundai blijft aan ondanks celstraf van 3 jaar

Amsterdam. Een veroordeling van drie jaar cel is voor Chung Mong-koo (68) geen beletsel om gewoon te blijven zitten als bestuursvoorzitter van het Zuid-Koreaanse Hyundai. Zijn werkgever dringt er ook niet op aan en zei gisterenmorgen in een persbericht dat Chung aanblijft. Hij kan zijn hoger beroep tegen de celstraf als topman van `s werelds zesde autofabrikant afwachten. De rechtbank acht Chung, de rijkste man van Zuid-Korea, schuldig aan het verduisteren van tientallen miljoen euro`s van het bedrijf, die vervolgens onder meer werden gebruikt om politici om te kopen. In juni werd Chung na twee maanden cel vrijgelaten na betaling van een borgsom van 1 miljoen dollar. Dat hij een onvoorwaardelijke straf kreeg, was een verrassing. Analisten hielden rekening met een voorwaardelijke straf.