Televisie Film van de dag

Uit Bedazzled. Bedazzled Year: 2000 Director: Harold Ramis Elizabeth Hurley PHOTOS12

Bedazzled. Luchtige variant op het Faustverhaal in het algemeen en in het bijzonder op de gelijknamige cultfilm uit 1967 van Stanley Donen met Peter Cook als de duivel en Dudley Moore als de sukkel Elliot.Elliot, in de versie van vanavond gespeeld door de Amerikaanse acteur Brendan Fraser, woont in San Francisco en werkt op een kantoor waar zijn collega’s het liefst vluchten als ze hem zien aankomen en het meisje van zijn dromen hem niet eens ziet staan. In ruil voor zijn ziel zal de duivel zeven wensen van hem in vervulling doen gaan.Elliot gebruikt ze om het hart van een collega te winnen, maar de duivel (Elizabeth Hurley) zorgt er voor dat er telkens iets mis gaat. Als Elliot zichzelf rijk en machtig wenst, tovert ze hem bijvoorbeeld om in een Colombiaanse drugsbaron, als hij een gevierd schrijver wil worden maakt ze hem homoseksueel.

(Harold Ramis, 2000, VS), Veronica, 20.30-22.05u.