Sotheby`s Londen veilt een Soutine voor recordbedrag

Londen, 6 febr. Het Londense veilinghuis Sotheby`s heeft gisteravond een Europees record gebroken. Binnen enkele uren veilde het een reeks werken van impressionisten en postimpressionisten uit enkele particuliere collecties voor een bedrag van 94,9 miljoen pond (144 miljoen euro). Het topstuk van de avond was een doek van de Russische schilder Chaïm Soutine getiteld L`Homme au Foulard Rouge, dat vermoedelijk uit 1921 stamt. Het geldt als een van zijn beste portretten en ging van de hand voor 8,76 miljoen pond, veel meer dan de 3,5 tot 5 miljoen pond die waren verwacht. Het is de hoogste prijs die ooit voor een Soutine is betaald. Het schilderij Les Deux Soeurs van Auguste Renoir bracht 6,85 miljoen pond op en het werk La Foire aux Oignons van Raoul Dufy 4,05 miljoen pond.